Gelukkige treffer Cabral brengt Feyenoord punt

Feyenoord heerste op eigen veld, zakte vervolgens diep weg en pakte uiteindelijk tegen SC Heerenveen toch een punt (2-2).

Hoewel de Friese gasten ook kansen creëerden, was in de eerste helft SC Heerenveen de mindere. Feyenoord speelde sterk en niets leek een overwinning in de weg te staan. De openingstreffer van Luc Castaignos(foto) in de elfde minuut gaf de Rotterdamse ploeg het vertrouwen.

Maar het was een wankele basis, zo bleek kort na rust. SC Heerenveen kwam onverwacht op gelijke hoogte. Oussama Assaidi leverde een voorzet af die Mika Väyrynen na een onorthodoxe controle achter keeper Rob van Dijk prikte.

Feyenoord raakte van de leg door de Friese gelijkmaker. De ploeg van trainer Mario Been was geen schim van de ploeg in de eerste helft. De 1-2 van Viktor Elm was daarom niet meer dan logisch, ook gezien het matige verdedigen van Feyenoord.

Dat de Rotterdamse formatie nog een punt overhield aan de ontmoeting met SC Heerenveen was te danken aan een gelukkige treffer van Gerson Cabral. Een schot van de invaller verdween via het been van Daryl Janmaat in de kruising van het Friese doel. Foto: VI Images