Gelijkspel Portugal, zorgen voor Italië en Griekenland

Reacties

Italië en Portugal kwamen zaterdagavond niet tot scoren tijdens de oefenwedstrijden tegen respectievelijke Ierland en Griekenland. Zowel de bondscoach van Italië als Portugal gaf zijn sterspelers rust in aanloop naar het WK.

Gelijkspel Portugal, zorgen voor Italië en Griekenland

Italië - Ierland 0-0
In de aanloop naar het WK in Brazilië kwamen de Italianen op Craven Cottage niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Ierland, al zal de uitslag niet de enige zorg van bondscoach Cesare Prandelli zijn.

Riccardo Montolivo, de aanvoerder van de Italianen tijdens het oefenduel, moet vrezen voor deelname aan het WK. De middenvelder van AC Milan moest al na een kwartier per brancard het veld verlaten. De exacte ernst van de kwetsuur is nog niet bekend, maar diverse Italiaanse media spraken al van een scheenbeenbreuk.

Daar bleef het niet bij, want ook zijn vervanger Alberto Aquilani moest de wedstrijd vroegtijdig staken en naar het ziekenhuis. De middenvelder van Fiorentina liep een hoofdblessure op. In Londen gaf Prandelli zijn vaste waarden rust. Zo kwamen Mario Balotelli, Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon niet in actie. Italië speelt op woensdag 4 juni nog een oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

Portugal - Griekeland 0-0
Ook Portugal en Griekenland kwamen niet tot scoren. De Portugezen speelden zonder Real Madrid-spelers Cristiano Ronaldo, Pepe en Fábio Coentrão. Het trio voegde zich donderdag pas bij de groep van bondscoach Paulo Bento. Ronaldo, de aanvoerder en sterspeler van Portugal, trainde tot dusver alleen apart van de groep, terwijl Pepe nog hinder heeft van een kuitblessure.

Portugal nam het op tegen het land dat in 2004 te sterk bleek in de EK-finale in eigen land. Onder leiding van de Nederlandse arbiter Kevin Blom bood het duel tussen beide ploegen weinig spektakel. Voor de Grieken was er nog vervelend nieuws. De Portugees Fernando Santos, bondscoach van Griekenland, zag Sokratis Papastathopoulos vlak voor rust uitvallen met een enkelblessure. Of het WK in gevaar komt voor de verdediger van Borussia Dortmund is nog niet bekend.

Overige uitslagen
Algerije - Armenië 3-1
Mexico - Ecuador 3-1

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.