Gefrustreerde Romero zakt verder weg bij Man Utd

Reacties

Sergio Romero is bij Manchester United zelfs niet langer de derde keeper meer. Bij het samenstellen van zijn Champions League-selectie heeft manager Ole Gunnar Solskjaer de voorkeur gegeven aan Lee Grant.

Gefrustreerde Romero zakt verder weg bij Man Utd
© Pro Shots

Sergio Romero gold als een betrouwbare reservedoelman nadat hij in 2015 door Manchester United was vastgelegd. De 33-jarige Argentijn kwam regelmatig in de bekertoernooien in actie en had vrede met die rol, maar zijn perspectief is veranderd. Dean Henderson, die na een huurperiode van Sheffield United is teruggekeerd, is sinds de start van dit seizoen de tweede doelman achter David de Gea en wordt gezien als een serieuzere concurrent voor de Spanjaard.

Een transfer van Romero lag daarom voor de hand. De ex-AZ'er werd in de slotfase van de transferperiode nog in verband gebracht met een overstap naar Everton, maar tot een vertrek kwam het niet. De 96-voudig Argentijns international heeft nog een contract tot medio 2021. Een rol lijkt hij niet meer te krijgen. Het passeren van Romero voor de groepsfase van de Champions League is daar een volgende bevestiging van.

Romero zelf sprak zich nog niet uit over de situatie, maar zijn vrouw deed dat begin deze week wel. Eliana Guercio haalde via Instagram flink uit naar de clubleiding en dat leidde tot ophef in Engeland. Ze vond dat haar man een betere behandeling had verdiend, nadat hij United als bekerdoelman naar finales in het FA Cup- en League Cup-toernooi had geholpen. Bovendien stond Romero onder de lat bij gewonnen Europa League-finale tegen Ajax in 2017. Wel is er voor Romero nog een ontsnappingsmogelijkheid: de transferperiode in de Major League Soccer is nog tot en met 29 oktober open.

Spelersprofiel

S. Romero


Geboortedatum:
22 februari 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Bernardo de Irigoyen
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
87 kg
Huidige club:
Boca Juniors
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.