Geen winst Arsenal, Bolton profiteert niet

Arsenal bakte er weinig van op bezoek bij Newcastle United, maar had geluk dat Bolton Wanderers ook niet tot winst kwam. De clubs van Wilfred Bouma en Denny Landzaat hielden elkaar in evenwicht.

Geen winst Arsenal, Bolton profiteert niet

Newcastle United-Arsenal 0-0Net als zaterdag tegen West Ham United (1-0 nederlaag) kwam Arsenal ook op bezoek bij Newcastle United opnieuw niet tot scoren. Omdat Newcastle überhaupt weinig aanvallende intenties had, was de 0-0 op St. James' Park een logisch gevolg.

Arsenal kreeg wel kansen, maar ze waren niet besteed aan The Gunners. Nolberto Solano was de redder van Newcastle toen hij vlak voor tijd in een reflex een inzet van Gilberto Silva van de lijn kopte.

Arsenal blijft vierde in het Premiership, een positie die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Bolton Wanderers ligt op de loer. Beide ploegen staan zaterdag tegenover elkaar in het Emirates Stadium.

Bolton Wanderers-Everton 1-1Bolton kreeg na achttien minuten een voorsprong in de schoot geworpen door Joleon Lescott, die de geplande buitenspelval van Everton ophief. Kevin Davies kon daardoor heel simpel voor de 1-0 zorgen. The Trotters bleken echter niet in staat om de druk op Arsenal in de strijd om de vierde plaats verhogen. James Vaughan bracht Everton op gelijke hoogte en in die stand kwam geen verandering meer.

Aston Villa-Wigan Athletic 1-1De Nederlandse internationals Wilfred Bouma en Denny Landzaat begonnen in de basis op Villa Park. Landzaat kwam al eerste in beeld. Een door de middenvelder getrapte hoekschop werd uiteindelijk door Emile Heskey in het doel gewerkt en bezorgde Wigan een 1-0 voorsprong.

De gasten kwamen niet lang daarna echter met tien man te staan. Wilfred Bouma was het slachtoffer van een keiharde overtreding van Antonio Valencia. De dader moest met een rode kaart van het veld en Bouma moest zich met een blessure laten wisselen.

Met een man meer ging Villa op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Met zijn derde goal in de laatste drie wedstrijden bezorgde Gabriel Agbonlahor de thuisclub een punt. De jonge aanvaller werkte een voorzet van Patrik Berger over de lijn. Aston Villa lijkt veilig; Wigan Athletic heeft slechts drie punten voorsprong op een degradatieplaats.

Fulham-Manchester City 1-3Manchester City nam definitief afstand van de degradatiezone door op bezoek bij Fulham met 3-1 te winnen. Joey Barton zette de bezoekers met een doelpunt en een assist op het goede spoor. Nadat de middenvelder zelf voor 0-1 had gezorgd, vergrootte PSV-huurling DaMarcus Beasley de marge met een diagonaal schot op aangeven van Barton.

Na de 0-3 van Darius Vassell was de wedstrijd beslist, al zorgde Carlos Bocanegra koppend nog wel voor 1-3. Voor Fulham was het een dure nederlaag tegen een directe concurrent. Slechts vier punten scheidt The Cottagers van een degradatieplaats.

Bekijk hier al onze video's