Geen plek voor recordwinnaar, assistkoning en United-icoon Giggs in Hall of Fame

Reacties

De introductie van de Hall of Fame in de Premier League zorgt voor levendige discussies. Het ontbreken van Ryan Giggs op de shortlist springt in het oog.

Geen plek voor recordwinnaar, assistkoning en United-icoon Giggs in Hall of Fame
© Pro Shots

Thierry Henry en Alan Shearer werden maandagochtend als eerste oud-spelers opgenomen in de eregalerij van de bijna dertig jaar oude competitie en het iconische duo zal snel gezelschap krijgen van minimaal zes andere gestopte spelers. Zij worden gekozen uit een shortlist van 23.

Giggs schittert daarop door afwezigheid. De Welshman heeft zijn sporen nochtans meer dan verdiend door dertien keer de Premier League te winnen (een record), 162 assists te verzorgen (een record) en liefst 632 Premier League-duels te spelen (tot Gareth Barry hem aftroefde een record).

'Niemand won meer prijzen in de Premier League dan Giggs', schrijft The Daily Mail. 'Je zou verwachten dat Giggs als een van de eerste spelers wordt geselecteerd', aldus The Daily Mirror.

Voor de rechter
De 47-jarige Giggs raakte vorig jaar in opspraak vanwege een dubbele beschuldiging van mishandeling en moet woensdag verschijnen voor de Engelse rechter, waarbij hij wordt aangeklaagd voor mishandeling van twee vrouwen met lichamelijk letsel tot gevolg.

Bovendien wordt hem verweten dat hij zich in de periode van december 2017 tot november 2020 schuldig heeft gemaakt aan manipulerend machtsmisbruik ten opzichte van zijn ex-vriendin. Vorige week maakte de voetbalbond van Wales bekend dat Giggs tijdens het EK niet als bondscoach zal fungeren, nadat de United-icoon zijn taken als keuzeheer afgelopen najaar al neerlegde.

Rooney
Overigens ontbreekt ook Wayne Rooney op de shortlist, maar dat heeft alles te maken met het feit dat de all time-topscorer van Manchester United op 1 augustus 2020 nog actief was als prof. Alleen spelers die vóór die datum waren gestopt, maakten kans om te worden geselecteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.