Geen Nederlandse inbreng bij Celtic-Manchester United

Edwin van der Sar zit niet bij de wedstrijdselectie van Manchester United voor het Champions League-duel met Celtic van woensdag. De 38-jarige doelman krijgt rust met het oog op de competitietopper tegen Arsenal van zaterdag.

Van der Sar krijgt wel vaker een dagje vrijaf van manager Alex Ferguson. De Schot twijfelt echter nog wie hij in Glasgow in plaats van de Nederlander onder de lat zal zetten. De Pool Tomasz Kuszczak nam dit seizoen al eens de honneurs waar voor Van der Sar, maar ook Ben Foster maakt kans op een basisplaats.

'Ik ben er nog niet uit wie zal beginnen', aldus Ferguson op de clubsite van Man United. 'Het wordt een beetje een kop-of-munt-beslissing. Degene die niet speelt, zal in ieder geval wel in actie komen tijdens het duel om de Carling Cup met Queens Park Rangers. We beschikken over twee uitstekende jonge keepers, die het verdienen om aan Europees voetbal te ruiken.'

Door de afwezigheid van Van der Sar is de Nederlandse inbreng woensdagavond gereduceerd tot nul. Eerder al haakten de Celtic-spelers Glenn Loovens en Jan Vennegoor of Hesselink af met blessures. De verdediger kampt met een dijbeenblessure, de aanvaller staat al langer aan de kant met een lieskwetsuur.

Voor de clash tussen de Schotse en de Engelse kampioen ligt de druk bij Celtic. The Bhoys pakten tijdens de eerste drie groepsduels pas één punt, terwijl Manchester United met zeven punten al bijna zeker is van de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen