Geen doelpunten bij de duels van AC Milan en Lazio

De Serie A-wedstrijden Fiorentina-AC Milan en Napoli-Lazio zijn zaterdagavond geëindigd zoals ze begonnen: zonder doelpunten. Met name voor Milan en Lazio betekende het duur puntenverlies in de strijd om de koppositie in de Serie A.

Geen doelpunten bij de duels van AC Milan en Lazio

Lazio neemt door het gelijkspel in Napels voorlopig wel de leiding in de competitie (22 punten uit elf duels), maar Udinese kan zondag bij winst op Parma een gaatje van twee punten slaan met de club uit Rome.

In Florence leek Clarence Seedorf (foto) matchwinnaar namens AC Milan te worden, maar de middenvelder zag een doelpunt ten onrechte worden afgekeurd door de assistent-scheidsrechter. Door het gelijkspel kwam er voor de Rossoneri een einde aan een reeks van vijf opeenvolgende zeges in competitieverband.

Milan staat nu qua punten gelijk met Udinese (21), maar kan zondag nog gepasseerd worden door Juventus, dat in Turijn Palermo ontmoet. Bij winst in dat duel mag De Oude Dame zich na elf speelronden koploper noemen. De ploeg van trainer Antonio Conte moet bovendien nog een wedstrijd tegen Napoli inhalen.

Met de twee doelpuntloze remises steeg het aantal 0-0's in dit Serie A-seizoen naar veertien. De 'brilstand' is deze jaargang na 101 gespeelde wedstrijden de meest voorkomende uitslag in de Italiaanse hoogste divisie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's