Geen CL-avontuur met Dinamo Kiev: Willem II-lieveling Sol keert huiswaarts

Reacties

Fran Sol heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige ex-spits (en nog altijd publiekslieveling) van Willem II gaat op huurbasis aan de slag bij Tenerife, momenteel middemoter op het tweede niveau van Spanje.

Geen CL-avontuur met Dinamo Kiev: Willem II-lieveling Sol keert huiswaarts
© Pro Shots

Francisco Sol Ortíz doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en belandde via Villarreal B in de zomer van 2016 bij Willem II. Daar groeide hij in tweeënhalf jaar tijd uit tot goalgetter pur sang, maar bovenal tot publiekslieveling. In januari 2019 verdiende hij dankzij zijn goals (39 in 79 competitieduels) een miljoenentransfer naar Dinamo Kiev, maar daar werd hij nooit een vaste waarde.

Hoewel de Oekraïeners zich via een dubbele confrontatie met AA Gent in de play-offs wel plaatsten voor het hoofdtoernooi van de Champions League, trekt Sol (die in die wedstrijden overigens geen seconde meedeed) de Dinamo-deur achter zich dicht. Hij trekt naar Tenerife, dat na drie wedstrijden in de Segunda División slechts op de dertiende plek staat.

'Ik wachtte al een paar dagen op de afronding, want voor mij was het al even duidelijk', zo reageert Sol op de website van zijn nieuwe club. 'Bij Tenerife hoop ik met mijn harde werken en inzet een bijdrage aan het team te kunnen leveren. Ik had meer opties, maar voor mij was het duidelijk dat ik naar een historische club als Tenerife wilde vertrekken.' Sol wordt door de Spaanse club voor één seizoen gehuurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.