Geëmotioneerde Janssen zorgt voor kers op Spurs-taart

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de strijd om de FA Cup. Tegen Millwall (League One) werd het een zo goed als zorgeloze middag voor Spurs, een middag die zoals zo vaak de laatste tijd leek te verlopen zonder inbreng van Vincent Janssen. Leek, want de Nederlandse spits pikte in de slotfase een goal mee in de 6-0 zege.

Geëmotioneerde Janssen zorgt voor kers op Spurs-taart

Aanvankelijk was het duel voor Janssen nog vervelend begonnen. Niet alleen omdat hij op de bank zat, maar omdat hij zelfs toen Harry Kane vroeg in het duel uitviel met een enkelblessure niet op hoefde te draven.

Kane
Spurs-manager Mauricio Pochettino had zoals gewoonlijk in het bekertoernooi een basisplaats ingeruimd voor doelman Michel Vorm. Bij de inleidende beschietingen was al te zien dat Millwall teruggedrongen zou worden. Onder anderen Kane was met een inzet gevaarlijk. Diezelfde Kane raakte bij dat schot wel geblesseerd aan zijn enkel, waardoor Christian Eriksen – en dus niet Janssen – hem al na tien minuten moest aflossen.

Het was de Deen die na een half uur de ban brak. Na een aanname van Dele Alli schoot de voormalige Ajacied uit de draai raak. Nog voor rust was het pleit al beslecht toen Heung-Min Son op zeer fraaie wijze de bal in de verre hoek krulde.

Na rust liep Spurs uiteindelijk uit naar een ruime overwinning. Son maakte zijn tweede door een fraaie lange bal van Kieran Trippier met een volley tot doelpunt te promoveren, waarna een duo-productie van Eriksen en Alli in de 4-0 resulteerde. De steekbal van Eriksen werd door de Engelsman, die vergeefs al twee keer om een strafschop had gevraagd, in het lege doel geschoten.

Janssen
In de slotfase volgde het moment van Janssen. Op aangeven van Son prikte hij de bal in de korte hoek, om vervolgens terughoudend zijn eerste veldgoal ooit voor de Londense ploeg te vieren (in 1134 minuten). Hoewel zijn ploeggenoten een stuk blijer waren voor Janssen, die tot vandaag alleen vier penalty's had benut voor zijn werkgever, toonde de van AZ overgekomen aanvaller zelf ook emotie. De opluchting en blijdschap vielen immers van zijn gezicht te lezen in de week voordat bondscoach Danny Blind zijn definitieve selectie voor de interlands tegen Bulgarije en Italië gaat bekendmaken. Het werd vervolgens ook nog 6-0 door een kolderieke blunder van Millwall-goalie Thomas King, die de inzet van Son door zijn benen liet glippen.

Door de zege plaatst Tottenham zich net als Manchester City en Arsenal, respectievelijk ten koste van Middlesbrough en stuntploeg Lincoln City, voor de halve finales op Wembley. Maandag komt daar Chelsea of Manchester United bij, waardoor al zeker is dat het vervolg van het toernooi louter krakers oplevert.

Koeman
Everton-manager Ronald Koeman zal de uitslag met plezier op zijn telefoonscherm hebben zien verschijnen toen hij zondag te gast was bij Feyenoord-AZ in De Kuip. De huidige zevende plek van The Toffees levert immers een Europees ticket op als de winnaar van de FA Cup uit de topzes afkomstig is, een scenario dat zeer reëel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.