Geduld van Wenger met Arsenal-winger Walcott bijna op

Arsène Wenger is het beu dat de gesprekken over contractverlenging met Theo Walcott spaak lopen. De Arsenal-coach sluit niet uit dat het zijn selectiebeleid beïnvloedt, als Walcott zijn contract niet alsnog verlengt.

Geduld van Wenger met Arsenal-winger Walcott bijna op

'Op dit moment verandert er niets, maar dat blijft niet eeuwig zo', stelt Wenger over zijn 23-jarige buitenspeler, wiens contract volgende zomer afloopt. 'Maar ik hoop nog steeds dat hij ervoor kiest te blijven.' Doet hij dit niet, dan loopt Arsenal het risico dat Walcott voor niets de deur uitloopt. De transferperiode in januari is daarom de laatste kans voor de club nog een vergoeding voor hem te krijgen.

Dit seizoen stond de rechtsbuiten alleen in de openingswedstrijd tegen Sunderland (0-0) in de basis. In andere wedstrijden kwam hij tot invalbeurten. 'Of hij vanavond speelt? Dat weet ik niet. Hij zit bij de wedstrijdselectie', zegt Wenger over de Champions League-ontmoeting met het Franse Montpellier dinsdagavond.

Walcott is na de dit seizoen al vertrokken Robin van Persie en Alexandre Song de derde (voormalige) basisspeler die het Emirates-stadion mogelijk achter zich laat. Afgelopen weken klaagde rechtsback Bacary Sagna openlijk over het huidige transferbeleid van zijn club. Er zou geen noemenswaardige kwaliteit voor terugkomen.

Ajacied Gregory van der Wiel stond deze zomer voor eenzelfde situatie als Walcott. Coach Frank de Boer zette hem op de bank, toen bleek dat hij zijn contract niet wilde verlengen. Uiteindelijk haalde Paris Saint Germain de verdediger naar Frankrijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's