Gedonder in Volendam houdt aan, rvc komt met brandbrief

Reacties

De raad van commissarissen (rvc) van FC Volendam heeft woensdag een verklaring naar buiten gebracht naar aanleiding van het op handen zijnde ontslag van het bestuur, aangevoerd door voorzitter Jan Smit. De toestand van de club wordt als uiterst zorgelijk geschetst. Smit zelf heeft inmiddels gereageerd door te zeggen dat de verklaring niet klopt.

Gedonder in Volendam houdt aan, rvc komt met brandbrief
© Pro Shots

Jaap Veerman, voorzitter van de rvc, laakt de communicatie van het bestuur, onder leiding van Smit. 'Het bestuur heeft ons, ondanks herhaaldelijke verzoeken om herstelplannen aan ons te overleggen, niet weten te overtuigen dat deze problemen worden opgelost. Inmiddels blijkt daarnaast binnen de directie sprake van dusdanig uiteenlopende visies waardoor het functioneren van de voltallige directie als team ernstig te wensen overlaat.'

Ook worden er zorgen uitgesproken over de financiële toestand van de club. 'Op dit moment is er sprake van een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro terwijl voor het lopende seizoen op een begroting van ruim 11 miljoen sprake is van een verwacht operationeel resultaat van nog eens 2,3 miljoen euro negatief', schrijft de rvc.

Het ontslag van Smit en het bestuur wordt normaal gesproken gezien donderdag geformaliseerd, maar dat de rust aan de boorden van het IJsselmeer snel wederkeert, dat lijkt een illusie. Smit heeft inmiddels via X alweer gereageerd op de verklaring van de rvc. De zingende voorzitter meldt op dat platform dat er van het verhaal van de rvc niets klopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.