Gedegradeerd Hertha zwaait begeerde Boëtius uit na turbulent jaar

Reacties

Hertha BSC heeft afscheid genomen van Jean-Paul Boëtius. De aanvallende middenvelder werd maandag uitgezwaaid door de degradant uit de Bundesliga. Zoals VI al eerder wist te melden kan de oud-speler van Feyenoord naar Griekenland vertrekken.

Gedegradeerd Hertha zwaait begeerde Boëtius uit na turbulent jaar
© Pro Shots

Vanwege de degradatie van Hertha kon Boëtius gebruikmaken van een clausule in zijn contract, waardoor hij transfervrij de deur uit kon. Die optie gaat Boëtius nu benutten, waardoor na één seizoen zijn tijd in Berlijn er alweer op zit. ‘We bedanken Jean-Paul voor zijn inzet voor Hertha en wensen hem het allerbeste toe in zijn carrière en verdere leven’, sprak technisch directeur Benjamin Weber na het vertrek.

Boëtius kende een turbulent jaar met Hertha. De club steunde hem nadat hij in behandeling moest tegen teelbalkanker. Hij herstelde vlot, waardoor de club nog gebruik kon maken van zijn diensten. Daarna volgde echter een degradatie, waardoor de samenwerking op sportief vlak uitmondde in een teleurstelling.

Panathinaikos en AEK Athene azen op de diensten van Boëtius, die op korte termijn een knoop door lijkt te gaan hakken. Ook een Bundesliga-club heeft interesse in de oud-speler van Feyenoord. Daardoor lijkt Boëtius na Feyenoord, Racing Genk, 1. FSV Mainz 05, FC Basel en Hertha een zesde club aan zijn cv toe te voegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Boëtius
Meer over J. Boëtius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.