Gebrek aan efficiëntie breekt Liverpool op in recordjacht

Reacties

Liverpool heeft zich op eigen veld verslikt in Burnley. Door het gelijkspel op Anfield bleef voor The Reds een volgend record (nog) buiten bereik.

Gebrek aan efficiëntie breekt Liverpool op in recordjacht
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Burnley
Burnley

Met de titel op zak jaagt Liverpool op records om het kampioenseizoen extra glans te geven. The Reds hebben al de nodige Premier League-records aangescherpt, zoals dat van de snelste kampioen (zeven duels voor het einde) ooit.

Liverpool kon ook de eerste club worden in de Premier League die alle negentien thuisduels in een overwinning omzette. Het record van 17 thuiszeges in één seizoen – in handen van Chelsea, Manchester United en Manchester City - was inmiddels al geëvenaard.

Liverpool had al dertig overwinningen geboekt dit seizoen, waardoor het nog twee successen verwijderd was van het record van Manchester City, dat ook een andere historische topprestatie dreigde kwijt te raken aan The Reds: de voorsprong op de nummer twee. The Citizens eindigden in 2018 met een marge van negentien punten, waar het verschil tussen Liverpool en City bij aanvang van deze speelronde 23 punten was. En dan was er nog die magische grens van honderd punten. Liverpool lag op koers om die grens te slechten en daarmee ook het record van City te verbreken.

Die recordkoers werd zaterdag aanvankelijk vervolgd. Burnley, dat door sterke resultaten de laatste weken in de race is voor een Europees ticket, was op Anfield de onderliggende partij. Mede dankzij een sterk optreden van Nick Pope bleef de schade voor The Clarets in de eerste helft zeer beperkt. Alleen op de kopbal van Andy Robertson na een fraaie voorzet van Fabinho bleef de doelman een antwoord schuldig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft kreeg Liverpool genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Door dat te verzuimen zag Burnley kans zich naast de thuisploeg te werken. Jay Rodriguez schoot in de 69ste minuut knap raak; 1-1. Ondanks verwoede pogingen kon Liverpool het eerste puntenverlies op eigen veld niet voorkomen. Sterker nog, de ploeg van Jürgen Klopp ontsnapte zelfs aan meer leed toen de inzet van Johann Gudmundsson op de lat eindigde.

The Reds hebben nog één thuisduel (22 juli met Chelsea) om het record met zeges op eigen veld te breken. Daarnaast bieden de andere wedstrijden (tegen Arsenal en Newcastle United) nog de kans om die andere records zich eigen te maken.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.