Geblunder Piqué levert Barça eerste nederlaag op

Voor de tweede keer in vier dagen heeft Barcelona een misstap begaan in La Liga. Tegen Leganés ging het weer mis voor de regerend landskampioen, die mogelijk zijn koppositie kwijtraakt.

Leganés
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Tot afgelopen weekend was Barcelona foutloos in de Primera División, maar na een vroege rode kaart van Clément Lenglet ging het fout voor de Catalanen tegen Girona: 2-2. Samuel Umtiti keerde tegen Leganés terug in de basisopstelling, ditmaal werd hij geflankeerd door Thomas Vermaelen. De Belg maakte zijn eerste minuten in het nieuwe seizoen.

Barça opende sterk in Estadio Municipal de Butarque, na de 0-1 van Philippe Coutinho (knappe volley) raakte Lionel Messi de kruising met een mooie poging van afstand. Er was geen vuiltje aan de lucht toen Barcelona met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht, maar in de tweede helft ging het snel mis.

In een minuut draaide Leganés het volledig om. Zeven minuten na het begin van de tweede helft kopte Nabil El Zhar de gelijkmaker binnen, nog geen minuut later ging Gerard Piqué gruwelijk in de fout. De mandekker won een duel achterin, maar werkte vervolgens de bal zo voor de voeten van tegenstander Óscar. De huurling van uitgerekend Real Madrid aarzelde niet en schoot de 2-1 achter keeper Marc-André ter Stegen.

Trainer Ernesto Valverde greep kort na de 2-1 in en bracht Luis Suárez. Met de Uruguayaan terug naast Messi zette Barça veel druk op de defensie van de thuisclub, maar Leganés brak - mede door een ijzersterk keepende Iván Cuéllar - niet.

Door het nieuwe puntenverlies kan Barcelona deze speelronde de koppositie kwijtraken aan Real Madrid. De Madrilenen komen woensdagavond nog in actie en gaan over de aartsrivaal heen als er minimaal een punt wordt gepakt op bezoek bij Sevilla.