Gebaartjes kosten Bordalás rode kaart: 'Iedereen in La Liga weet hoe hij is'

Getafe hield woensdag een punt over aan het bezoek aan San Mamés. José Bordalás maakte het eindsignaal niet meer mee, want de 59-jarige trainer kreeg in de blessuretijd een rode kaart. Dat zorgde voor irritatie bij Athletic Bilbao.

Athletic de Bilbao
2 - 2
Getafe
Getafe

Bilbao beleeft een sterke seizoenstart, maar bleef in eigen huis op een gelijkspel steken tegen Getafe. De bezoekers profiteerden van de rode kaart van Ohian Sancet en stelden met dank aan Juan Latasa een punt veilig (2-2). Toch was het niet het resultaat dat bleef hangen. In Baskenland ging het met name over het gedrag van Bordalás.

Bordalás, die we in Nederland voornamelijk kennen van het Europa League-tweeluik met Ajax in 2020, liet zich op negatieve wijze gelden. De trainer kreeg rood, omdat hij in de blessuretijd het veld betrad, ruzie maakte met Iñaki Williams en hem vervolgens met zijn wijsvinger voor zijn mond maande zijn mond te houden.

'Iedereen in La Liga weet hoe hij is en hoe zijn ploegen spelen', verzuchtte Williams na afloop voor de camera van GOL Play. De 29-jarige aanvaller, die zichzelf ook niet onbetuigd liet, blijkt geen fan van de speelstijl van de bezoekers. 'Het is legaal, maar de meesten houden er niet van.'

Misplaatste bewoordingen
Bordalás sloeg meteen terug. 'Iñaki Williams gebruikte misplaatste bewoordingen. Hij moet zelf maar zeggen wat hij zei, dat was serieus. De rode kaart was volkomen oneerlijk, meer heb ik er niet over te zeggen. De scheidsrechter heeft me helemaal geen uitleg gegeven. Over dat onderwerp wil ik het nu niet meer hebben. Ben je niet geïnteresseerd in de wedstrijd?'

Feit is dat Getafe na zeven wedstrijden op de tiende plaats staat. Dat is zes punten boven de rode streep, al heeft Celta de Vigo nog een duel tegoed. Bilbao blijft steken op de vierde plaats.