Garcia relativeert historische start Roma: 'Blik op toekomst'

Onder de nieuwe trainer Rudi Garcia beleeft AS Roma zijn beste seizoenstart aller tijden. Na vijf competitiewedstrijden is Roma de trotse koploper van de Serie A met een maximale score van vijftien punten.

Garcia relativeert historische start Roma: 'Blik op toekomst'

Woensdagavond won Roma met 2-0 op bezoek bij Sampdoria. Eerder rekenen I Lupi af met Lazio (2-0), Parma (1-3), Hellas Verona (3-0) en Livorno (0-2). Alle zeges van Roma kwamen in de tweede helft tot stand, want de ploeg van basisspeler Kevin Strootman scoorde dit seizoen nog geen enkele keer vóór rust.

'Komen we nu in de geschiedenisboeken? Dat is niet zo relevant, want het is belangrijk om aan het einde van het seizoen geschiedenis te schrijven. Laten we ons op de toekomst concentreren', relativeert Garcia, die in de zomer overkwam van Lille, de uitstekende seizoenstart van zijn team.

Garcia put vertrouwen uit het feit dat Roma al zijn overwinningen met een ruime marge boekte. 'We winnen telkens met minimaal twee doelpunten verschil. Dat is een belangrijk teken. Bovendien speelden we in onze eerste vijf wedstrijden drie keer uit. Dat maakt deze prestatie extra bijzonder.'

Hoewel het treffen met Sampdoria voor Roma drie punten opleverde, hield Garcia een zure nasmaak over aan het bezoek aan Stadio Luigi Ferraris. De Franse trainer werd na commentaar op de arbitrage namelijk naar de tribune gestuurd. Garcia vindt de sanctie overdreven en gaat er vanuit dat een schorsing uitblijft. 'Ik heb niets verkeerds gezegd', stelt hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen