García hoopt op kwaliteitsinjectie voor ploeterend FC Twente

Reacties

Van een crisis is volgens Gonzalo García geen sprake, maar de coach van FC Twente is toch wel erg blij dat de winterse transferwindow geopend is. Hij hoopt op een kwaliteitsinjectie voor zijn selectie.

García hoopt op kwaliteitsinjectie voor ploeterend FC Twente
© Pro Shots

Twente keerde afgelopen zomer als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie en beleefde daarin een spectaculaire start van het seizoen. Deze goede vorm kon echter niet doorgetrokken worden en uit de laatste vijf competitieduels voor de winterstop haalde de ploeg van García maar één punt. Bovendien werd Twente in het bekertoernooi afgedroogd door eerstedivisionist Go Ahead Eagles: 2-5.

Twente is afgezakt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie en heeft nog maar vier punten meer dan VVV-Venlo, dat onder de degradatiestreep staat. De fans morren. 'Er zit spanning tussen verwachting en realiteit', weet García. 'Bij FC Twente heersen nog steeds de verwachtingen van een grote club, maar gezien het niveau van de selectie is een klassering bij de onderste zes reëel.'

García hoopt daarom dat technisch directeur Ted van Leeuwen de ploeg kan versterken. De coach heeft een rechtsback, een centrale verdediger én een centrumspits op zijn wensenlijstje staan. García: 'Nieuwelingen moeten fysiek en mentaal weerbaar zijn en ook de nodige ervaring meebrengen. We hebben spelers nodig die de druk van een grote club kunnen dragen.'

Uit het winterrapport blijkt dat FC Twente vooral doortastender moet worden. De Tukkers staan op de vijfde plaats als het gaat om het aantal gegeven passes, maar is hekkensluiter wat de doelpogingen betreft.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.