Gapend gat in kwaliteit tussen Jong Oranje en Fransen

Reacties

Jong Oranje is maandagavond door de leeftijdsgenoten van Frankrijk keihard met de neus op de feiten gedrukt. De ploeg van trainer Remy Reynierse ging in Sedan met 4-1 ten onder, mede door drie rake strafschoppen. Grote kwelgeest namens de Fransen was Anthony Martial, die bij AS Monaco dit seizoen ook al indruk maakte.

Gapend gat in kwaliteit tussen Jong Oranje en Fransen

Onder interim-coach Reynierse zit Jong Oranje door het níét plaatsen voor het EK van 2015 in Tsjechië, overigens slaagden de Fransen daar ook niet in, in een soort  vacuüm. De eerstvolgende competitieve wedstrijd is op 4 september 2015 in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK van 2017 in Polen. Jong Cyprus is dan de tegenstander.

Tot dan rest Jong Oranje dus oefenduels, zoals vanavond in Sedan. Daar werd het verschil in kwaliteit pijnlijk duidelijk. Met liefst zes Feyenoorders in de basis (zie opstelling hieronder) kwam Nederland in de eerste helft op achterstand toen Martial werd neergelegd door Terence Kongolo. Yassine Benzia zette de strafschop om in de openingsgoal. Die Franse aanval werd ingeleid door een slechte uittrap van de debuterende Maarten de Fockert (de debutanten zijn in onderstaande opstelling dikgedrukt). Hoewel Oranje in de minuten na die goal volledig dronken werd gespeeld, werd de rust gehaald met slechts een 1-0 achterstand.

Jong Oranje was na de openingsgoal, hier in de maak, even helemaal de kluts kwijt. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren.
Jong Oranje was na de openingsgoal, hier in de maak, even helemaal de kluts kwijt. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren.

In de slotfase van het eerste bedrijf was Tonny Vilhena zelfs nog dicht bij een treffer. Hij zag zijn inzet naast hobbelen. Joris van Overeem raakte vervolgens met een knal ook nog de paal.

In de tweede helft ontsnapte Kongolo aan een tweede gele kaart en zetten de Fransen het verschil in kwaliteit om in een 4-1 zege. De Fockert moest een antwoord schuldig blijven toen Martial, in de laatste drie competitieduels voor Monaco liefst vier keer trefzeker en in beide achtste finale-duels met Arsenal in de Champions League basisspeler, de tweede penalty raak schoot: 2-0. Via een veldgoal van grote plaaggeest Martial en wéér een penalty van Corentin Tolisso werd het 4-1. Die laatste strafschop werd veroorzaakt door Rick Karsdorp.

Tussen de derde en vierde Franse goal had de ingevallen Queensy Menig de eer gered namens Nederland. Hij punterde via de onderkant van de lat raak en zette daarmee zijn debuut luister bij. Voor Jong Oranje was het slechts een pleister op de wonde, want het verschil in kwaliteit werd pijnlijk duidelijk. Bovendien werd er al voor de zesde keer op rij (!) verloren. Utrecht-spits Sébastien Haller kon het in zijn korte invalsbeurt niet nog erger maken voor de ploeg van Reynierse.

De opstelling:

De Fockert (SC Heerenveen); Karsdorp (Feyenoord), Van Beek (Feyenoord), Kongolo (Feyenoord), Woudenberg (Feyenoord); Van Overeem (FC Dordrecht), Ayoub (FC Utrecht), Vilhena (Feyenoord); Kishna (Ajax), El Ghazi (Ajax), Boëtius (Feyenoord).

Invallers:
Tete (Ajax) – voor Kongolo
Klaiber (FC Dordrecht) – voor Van Overeem
Leemans (PSV) – voor Ayoub
Janssen (Almere City FC) – voor Kishna
Hardeveld (FC Utrecht) – voor El Ghazi
Menig (Ajax) – voor Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.