Galgenwaard eert overleden Nooij met minuut applaus

Reacties

Een volgepakt Stadion Galgenwaard heeft op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het overlijden van Sylvia Nooij. Tijdens het EK-duel tussen de vrouwen van Nederland en Noorwegen was er een minuut applaus voor de oud-international.

Galgenwaard eert overleden Nooij met minuut applaus

Nooij overleed vorig weekend op 32-jarige leeftijd. De verdedigster overleefde een epileptische aanval niet. Het publiek dat aanwezig was bij de openingswedstrijd van het EK Vrouwen bracht Nooij een laatste eerbetoon door haar in de 32ste minuut een staande ovatie te geven. In de 34ste minuut volgde vervolgens ook een applaus voor Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri.

Nooij kwam tussen 2007 en 2015 uit voor ADO Den Haag, de club waarmee ze in het seizoen 2011/12 de landstitel veroverde en waar ze jeugdtrainster was. Ook met Ter Leede kroonde Nooij zich tot landskampioen, in 2007. In dat jaar werd de Eredivisie Vrouwen ingevoerd en stapte ze over naar ADO Den Haag. In 2009 debuteerde Nooij in een oefenduel met Canada voor de Oranje-vrouwen. De verdedigster speelde in totaal zes interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.