Galatasaray sluit rampweek af met nieuw puntenverlies

De sportieve malaise bij Galatasaray blijft aanhouden. Zondag voorkwam de club van Wesley Sneijder onder leiding van interim-coach Orhan Atik ternauwernood de tweede thuisnederlaag van het seizoen tegen Istanbul Basaksehir: 3-3.

Galatasaray bereikte woensdag tegen Akhisarspor nog wel de halve finale van het Turkse bekertoernooi, maar heeft in de Süper Lig al een onoverbrugbare achterstand opgelopen op de titelkandidaten Fenerbahçe en Besiktas. In de week waarin bekend werd dat Sneijder en consorten volgend jaar niet in Europa mogen uitkomen wegens de financiële wanorde, ging het ook tegen Istanbul Basaksehir weer fout.

De bezoekers, momenteel knap derde, stonden halverwege al met 0-2 voor dankzij een vroege treffer van Edin Visca en een rake kopbal van Mehmet Batdal vlak voor rust. Sneijder had met een fantastisch schot al geprobeerd om iets terug te doen, voordat Yasin Öztekin in de tweede helft twee keer overtuigend raak schoot. Nadat Sneijder met een poging van afstand doelman Volkan Babacan opnieuw in de problemen had gebracht, sloeg Visca echter nogmaals toe: 2-3.

Die tegengoal in de 82ste minuut kwam Galatasaray dankzij een strafschop van Selçuk Inan weliswaar nog te boven, maar het 3-3 gelijkspel zal de kritische aanhang niet tevreden stemmen. Cim Bom Bom won slechts een van de laatste zes competitieduels en staat daardoor vijfde, met vijftien punten minder dan koploper Fenerbahçe. Trainer Mustafa Denizli werd afgelopen week daarom al ontslagen. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink wordt genoemd als zijn tijdelijke opvolger.