Gabigol, in de verkeerde voetsporen van Bergkamp?

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de twaalfde speelronde van de Serie A. Over de Derby della Madonnina en de wegkwijnende Gabriel Barbosa.

Gabigol, in de verkeerde voetsporen van Bergkamp?

Al de hele week staan Italiaanse sportkranten vol met vooruitblikken op de Derby della Madonnina. Dagelijks tien pagina's in La Gazzetta, acht in Il Corriere en zelfs een half dozijn in het Turijns georienteerde Tuttosport.

De strekkingen van de tientallen voorbeschouwingen lopen ver uiteen, maar hebben één gemene deler: in geen enkele vooruitblik komt de naam van Gabriel Barbosa voor als basisspeler bij Internazionale.

Terwijl de twintigjarige aanvaller nog maar drie maanden geleden met veel bombarie werd binnengehaald. Inter had het grootste talent van Brazilië gekocht, was de strekking. Die reputatie had Gabriel verkregen door in de jeugdafdeling van Santos meer dan 600 keer te scoren en vervolgens al op zijn zestiende te debuteren in de hoofdmacht, wat hem een contract opleverde met daarin een reusachtige afkoopsom. Barcelona had een eerste optie, maar Inter sloeg voor dertig miljoen euro toe. Iedereen was het er over eens: de doelpuntenmachine bijgenaamd Gabigol zou de Serie A veroveren en daarna de wereld.

Eind november staat de teller van Gabigol op zestien minuten en nul doelpunten. De ontslagen Frank de Boer zag het niet zitten in het wonderkind. Ook onder opvolger Stefano Pioli begint de Braziliaan vanaf een zijspoor. Antonio Candreva is de man op rechts, Ivan Perisic op links en Mauro Icardi staat in de spits. Daarachter moet hij met Éder en Stefan Jovetic strijden om de rol van eerste reserve.

'Heb wat geduld, hij heeft tijd nodig. Schrijf hem in ieder geval nog niet af. Dat is hier in het verleden vaker te snel gebeurd, denk maar aan Philippe Coutinho', nam Inter-directeur Pietro Ausilio het eerder deze week op voor Gabigol, verwijzend naar hoe de huidige sterspeler van Liverpool tussen 2010 en 2012 bij Inter verpieterde en mislukte.

Bergkamp
Daarmee kwam Coutinho terecht in een opmerkelijk rijtje spelers dat bij Inter flopte en vervolgens elders de top haalde. Onder meer Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp, Roberto Carlos, Andrea Pirlo, Leonardo Bonucci, Adrian Mutu en Fabio Cannavaro werden bij de Nerazzurri niet op waarde geschat.

Het is natuurlijk vrij vroeg om Gabigol richting dat rijtje te schrijven, ook al is het maar omdat hij uberhaupt nog moet laten zien dat hij de top kan halen. Maar het is voor hem wel zaak om onder Pioli snel te laten zien dan hij meer is dan een hype. Want zoals De Boer en al die in het zwart-blauw mislukte sterren weten: bij Inter is geduld een illusie.

Een AC Milan- of Internazionale-pet winnen? Schrijf je hier in voor onze lezersactie.
Programma
Chievo 19-11
15:00
Cagliari
Udinese 19-11
18:00
Napoli
Juventus 19-11
20:45
Pescara
Sampdoria 20-11
12:30
Sassuolo
Atalanta Bergamo 20-11
15:00
AS Roma
Bologna 20-11
15:00
Palermo
Crotone 20-11
15:00
Torino
Empoli 20-11
15:00
Fiorentina
Lazio 20-11
15:00
Genoa
AC Milan 20-11
20:45
Internazionale
De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt sinds 1 november in de winkel.
Bestel nu in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.