Gaaei noemt favoriete landgenoot bij Ajax: 'Een perfecte middenvelder'

Reacties

Met Anton Gaaei heeft Ajax sinds dit seizoen weer een Deense speler in de gelederen. De rechtsback blijkt goed op de hoogte van zijn voorgangers in Amsterdam.

Gaaei noemt favoriete landgenoot bij Ajax: 'Een perfecte middenvelder'

Ajax heeft een rijke geschiedenis aan Deense spelers. Denk aan Jesper Olsen, de broertjes Laudrup en Jesper Gronkjær. Na het vertrek van Mohamed Daramy naar Stade Reims leek het er even op dat de Amsterdammers dit seizoen geen enkele speler uit het Scandinavische land onder contract zouden hebben, maar niets bleek minder waar.

Gaaei kwam over van Viborg en blijkt ook nog eens over een uitstekende kennis van zijn landgenoten in het shirt van Ajax te beschikken. De beste? 'Christian Eriksen', zegt de rechtsback in gesprek met Ziggo Sport. 'Ik keek veel wedstrijden van hem bij Ajax. Zijn visie, zijn schot, zijn passing, zijn mentaliteit... Voor mij is hij de beste. Een perfecte middenvelder.'

Basisplaats
Ondertussen hoopt op Gaaei een plekje te verwerven in de roemruchte geschiedenis van Ajax. De rechtsback moest aanvankelijk voorrang verlenen aan Devyne Rensch, maar begon in het Europa League-duel met Olympique Marseille voor het eerst in de basis. De vraag is of hij zijn basisplaats vasthoudt voor De Klassieker tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.