Furieus FC Utrecht laat niets heel van arm Willem II

FC Utrecht blijft het uitstekend doen in de Eredivisie. De Domstedelingen pakten uit op bezoek bij Willem II en wonnen met ruime cijfers: 1-5.

FC Utrecht presteert dit seizoen buitenshuis uitstekend. De ploeg verloor nog geen enkel duel op vreemde bodem. Nadat Willem II het eerste kwartier brutaal de touwtjes in handen probeerde te nemen, waren het de bezoekers die daarna domineerden. Dat moment werd ingezet toen Cedric van der Gun voor de openingstreffer zorgde.

De aanvaller kreeg de voorkeur boven Alexander Gerndt en betaalde het vertrouwen van trainer Jan Wouters direct uit. Bij een vrije trap van Tommy Oar was het Van der Gun die zijn hoofd tegen de bal zette en raak kopte. Willem II kwam vlak voor rust echter op gelijke hoogte na een ongelukkig eigen doelpunt. Philipp Haastrup mocht schieten nadat een hoekschop in het strafschopgebied bleef hangen. Doelman Robbin Ruiter redde weliswaar, maar de bal raakte onbedoeld Jacob Mulenga en belandde in het doel.

Voor Willem II een opsteker, al kon het niet erg lang genieten van de meevaller. Enkele minuten later sloeg FC Utrecht weer toe. Een stiftje van Nana Asare werd uiteindelijk binnen gelopen door Mulenga, die zijn eigen doelpunt daarmee goed maakte. Ook na rust bleef FC Utrecht heer en meester en was het slechts wachten op doelpunten.

Gerndt was daarin belangrijk. Nadat Van der Gun in de kleedkamer achterbleef met een knieblessure, mocht de Zweed zich laten zien. En dat deed hij: na een uur zorgde hij op prachtige wijze voor de 1-3 door een voorzet van Dave Bulthuis schitterend binnen te volleren. Even later was hij het eindstation van een knappe combinatie over meerdere schijven.

Mulenga had vlak voor tijd het laatste woord met een vallende kopbal en zorgde voor de 1-5 eindstand. Daarmee neemt FC Utrecht afstand van Ajax op de ranglijst en staat het vierde met 21 punten. Willem II blijft voorlaatste in de Eredivisie met zes punten uit elf duels. Foto: VI Images