Fuego helpt Valencia aan zege in derby en achtste plaats

Valencia heeft goede zaken gedaan in de Primera División. De ploeg van trainer Juan Antonio Pizzi won in eigen huis van streekgenoot Villarreal (2-1) en steeg daardoor van de tiende naar de achtste plaats.

Javi Fuego was de grote man aan de kant van de thuisclub. De middenvelder was twee keer trefzeker. Tien minuten voor rust schoot hij een afvallende bal met buitenkant rechts langs Villarreal-doelman Sergio Asenjo en negen minuten later was het opnieuw raak.

Zijn tweede treffer was veel minder knap. Een inzet van Jérémy Mathieu raakte de binnenkant van de paal en Fuego hoefde net voor de doellijn alleen het laatste zetje te geven. Giovani Dos Santos bracht in de 83ste minuut nog wel de spanning terug, maar het bleef bij 2-1.

Daardoor kon Valencia drie punten bijschrijven. En aangezien Espanyol en Levante zaterdag gelijkspeelden (0-0) passeerde Valencia beide ploegen op de ranglijst en is het de nieuwe nummer acht. Villarreal blijft ondanks de nederlaag zevende met zes punten meer.