Frustratie bij Wieffer na nederlaag tegen PSV: 'We doen het onszelf aan'

Mats Wieffer was zondagmiddag niet te genieten na de nederlaag die Feyenoord leed tegen koploper PSV. De Eindhovenaren zetten de ploeg van trainer Arne Slot op een afstand van tien punten. 'Al met al is het gewoon kut', stelde Wieffer in niet mis te verstane bewoordingen.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
PSV
PSV

De middenvelder verscheen direct na de wedstrijd voor de camera van ESPN en analyseerde de wedstrijd. 'In de eerste helft zetten we nog goed druk en zaten we erbovenop. We kregen een paar kansen. Als die laatste, vlak voor rust, erin was gegaan, was dat heel lekker geweest.'

Feyenoord scoorde in die fase niet, PSV deed dat na de rust wel. 'Die 0-1 viel uit het niets', vervolgde Wieffer. 'Daarna wilden wij gaan voor de 1-1 en viel direct de 0-2. Dat is heel frustrerend. Ik denk dat we het onszelf aandoen. Ja, PSV heeft goede aanvallers die uit het niets iets kunnen creëren.'

Volgens Wieffer kreeg Feyenoord het niet voor elkaar om de ruimtes op het veld te vinden. 'Het was telkens druk aan één kant, de andere kant lag open. Maar de kantwissel duurde te lang. Zij zetten druk, het was af en toe wat slordig omdat het druk was. Na de goal creëerden we niet veel meer. Al met al was het

De middenvelder van Feyenoord maakte zich geen illusies, nu PSV tien punten meer heeft. 'Dit is gewoon heel veel, het wordt moeilijk. We geven nooit op, maar dit is een heel groot gat. We moesten winnen, dat wisten we. Nu moeten we verder kijken. Er zat vandaag meer in, maar PSV is geslepen. Ze hebben een kans nodig en dan zit de bal erin.'