Frimpong is nog niet gerust op kampioenschap: 'Acht punten is niks'

Reacties

Jeremie Frimpong, rechterflankman van Bayer Leverkusen, zag de landstitel afgelopen weekend naderen. Frimpong en consorten wonnen, terwijl concurrent Bayern München nog maar eens punten morste. Toch is hij nog niet gerust op de titel, zo vertelde hij maandag bij Rondo, waar het uiteraard ook even over Oranje ging.

Frimpong is nog niet gerust op kampioenschap: 'Acht punten is niks'
© Pro Shots

'We hebben dit seizoen nog niet verloren. Maar ja, het voetbal is veranderlijk, we moeten de concentratie houden. We vertrouwen allemaal op de trainer en weten dat we dit seizoen iets groots kunnen doen. We willen allemaal een prijs winnen, en de trainer helpt met zijn speelstijl', aldus Frimpong over Xabi Alonso, de Baskische succestrainer in de BayArena. Wat maakt hem zo goed?

'Hij heeft zelf ook onder toptrainers gewerkt en kan die ervaringen nu zelf bundelen. Iedereen geniet van de speelstijl, maar we moeten niet te gemakkelijk denken. Ja, we staan acht punten voor, maar dat is niks. Zeker niet met Bayern, die zijn al twaalf keer (in werkelijkheid elf keer, red.) op rij kampioen geworden', waarschuwt Frimpong voor gemakzucht. Daarna ging het even over Oranje.

'Ik doe mijn best voor het team, waar ik maar mee kan helpen. Aanvallen, verdedigen, goals, assists, Ik help mijn ploeggenoten en zij helpen mij. Ik zal spelen zoals de coach het wil, bij Leverkusen en ook bij de nationale ploeg, als ik daar een kans krijg. Dat wil elke voetballer, maar de selectie is geweldig. Ik wist dat het moeilijk zou worden voor me, Denzel Dumfries is volgens mij één van de beste rechtsbacks ter wereld', loofde Frimpong zijn concurrent in de nationale ploeg.

Liverpool
Ter afsluiting kwam het gesprek nog even op de toekomst van Frimpong, uitkomend voor Oranje maar opgegroeid in Engeland. Trainer Alonso wordt aan Liverpool, de club waar hij met zoveel succes speelde, gelinkt als opvolger van Jürgen Klopp. Zou Frimpong meewillen? 'Liverpool? Geweldige club, met de historie. Dat zou geweldig zijn. Wie weet wat de toekomst brengt', liet de vleugelspeler zich ontvallen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
28
24
4
0
69-19
+50
76
2
Bayern München
28
19
3
6
80-36
+44
60
3
VfB Stuttgart
28
19
3
6
64-34
+30
60
4
RB Leipzig
28
16
5
7
64-33
+31
53
5
Borussia Dortmund
28
15
8
5
55-33
+22
53
* Actueel tot en met 12 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer J. Frimpong
Meer over J. Frimpong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.