Frimpong en Sinkgraven van grote waarde, waanzinnige comeback Leipzig

Jeremie Frimpong heeft Bayer Leverkusen zaterdag een punt bezorgd in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Na voorbereidend werk van landgenoot Daley Sinkgraven bepaalde Frimpong, die is opgenomen in de WK-voorselectie van Oranje, de eindstand op 2-2. Tegelijkertijd zette RB Leipzig een bizarre comeback neer tegen FC Augsburg (3-3).

Bayer Leverkusen
2 - 2
VfL Wolfsburg

Met Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong (beiden Bayer Leverkusen) en Micky van de Ven (Wolfsburg) stonden er drie Nederlanders in de basis, terwijl Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven allebei invielen bij de thuisploeg. Door een handsbal in de tiende minuut speelde Van de Ven een negatieve hoofdrol, maar hij mocht van geluk spreken dat Moussa Diaby de daaropvolgende penalty miste. Niet veel later opende Diaby alsnog de score voor de thuisploeg.

Wolfsburg wist de wedstrijd echter te kantelen. Een eigen doelpunt van Robert Andrich betekende de 1-1, waarna Maximilian Arnold in de tweede helft een strafschop benutte. Die was toegekend na een overtreding van Edmond Tapsoba op Felix Nmecha. Dankzij een Nederlands tandem hield Leverkusen uiteindelijk wel een punt over aan de wedstrijd. Sinkgraven verraste Sebastiaan Bornauw met een knappe passeerbeweging in het strafschopgebied en verstuurde een steekpass naar Frimpong, die bij de tweede paal toesloeg.

FC Augsburg
FC Augsburg
3 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Het was een krankzinnige comeback van Leipzig, die gestalte kreeg in het laatste kwart van de wedstrijd. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Augsburg. De ploeg van onder meer Jeffrey Gouweleeuw stond na 64 minuten op een 3-0 voorsprong. Een rake strafschop van Mergim Berisha na een overtreding van David Raum op Rubén Vargas, een kopbal van Ermedin Demirovic en een inzet van Vargas na een vrije trap van Berisha zorgden ervoor dat Augsburg op weg leek naar een riante zege.

Het spelbeeld kantelde echter volledig toen linksback Iago in een minuut twee gele kaarten kreeg voor verschillende overtredingen. De vrijstaande André Silva profiteerde vrijwel direct door de 3-1 te maken van dichtbij, waarna Christopher Nkunku in minuut 89 een vrije trap rechtstreeks binnenschoot. Leipzig voltooide de comeback een minuut later via Hugo Novoa en wilde eigenlijk nóg meer, maar de 3-4 kwam er niet.