Frenkie de Jong begrijpt niets van individuele prijs: 'Anderen waren beter'

Reacties

Frenkie de Jong is in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Barcelona en werd zondag bij zijn eerste optreden in Camp Nou direct gekozen tot man van de wedstrijd. Een beetje overdreven, zo vond de van Ajax overgekomen middenvelder zelf.

Frenkie de Jong begrijpt niets van individuele prijs: 'Anderen waren beter'

De Jong begon in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Arsenal, in de strijd om de Trofeu Joan Gamper, in de basis van Barcelona. Hij werd halverwege al naar de kant gehaald, maar toch gekozen tot beste speler van het duel. De Jong ontving na afloop een prijs voor die uitverkiezing en leek haast bezwaard toen hij naar voren werd geroepen om de trofee in ontvangst te nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had niet verwacht dat ik gekozen zou worden tot man van de wedstrijd, want ik vond dat ploeggenoten beter speelden dan ik', zei De Jong na afloop tegen SPORT. 'Maar hè, het is altijd positief om een prijs te krijgen.' Toen De Jong het veld verliet stond Barcelona nog op een 0-1 achterstand; zonder de Nederlander trok Barcelona de wedstrijd toch nog naar zich toe (2-1).

De Jong ziet nog voldoende ruimte voor verbetering. 'Natuurlijk kunnen we nog veel beter', zei de middenvelder. 'Het was niet de beste wedstrijd, maar dat is normaal in de voorbereiding. Vooral met het balbezit en het druk zetten kunnen we nog veel beter. Ik weet zeker dat dit goed gaat komen.'

De eerste weken bij Barcelona bevallen De Jong uitstekend. 'Uiteraard zijn er verschillen met Ajax, al spelen beide clubs technisch voetbal met veel balbezit. Verder is alles anders bij Barcelona. Lionel Messi? Ik heb nog geen tijd om lang met hem te praten, ik heb hem alleen even kort begroet.' Messi keerde zondag terug van zijn vakantie en deed tegen Arsenal nog niet mee.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.