Freiburg komt na nederlaag tegen Schalke in gevarenzone

Schalke 04 heeft zondagmiddag in eigen huis een degelijke overwinning geboekt op SC Freiburg, dat steeds dieper in de problemen raakt. In Gelsenkirchen was de eindstand 2-0.

Daardoor incasseerde de nummer vijf van het afgelopen seizoen alweer de derde verliespartij op rij. Na de nipte 1-0 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach en de 3-0 afstraffing tegen VfL Wolfsburg, ging de ploeg van trainer Christian Streich in de Veltins-Arena opnieuw onderuit.

Een ongelukkig moment vlak voor de rust hielp Schalke 04 in het zadel. Nicolas Höfler werkte de bal uit de hoekschop van de thuisploeg achter zijn eigen doelman Oliver Baumann. In de tweede helft was Jefferson Farfán (foto) verantwoordelijk voor de eindstand.

De voormalige aanvaller van PSV tekende vanaf elf meter de 2-0 aan. Freiburg - dat zich vorig seizoen nog plaatste voor de Europa League maar donderdag werd uitgeschakeld - is na de nederlaag terug te vinden op plaats zestien. Schalke stijgt naar de zesde plaats in de Bundesliga.