Freewheelend Duitsland tankt vertrouwen voor clash met Oranje

Reacties

Duitsland heeft een goede generale repetitie afgewerkt voor het Nations League-duel met Nederland. De jonge - zeker voor rust fris spelende - ploeg van bondscoach Joachim Löw rekende simpel af met een bepaald niet best Rusland, na rust werden de krachten vast gespaard voor de clash met Oranje van maandagavond.

Freewheelend Duitsland tankt vertrouwen voor clash met Oranje
Duitsland
Duitsland
3 - 0
Rusland
Rusland

De kritiek op de Duitse ploeg en Löw was de afgelopen maanden niet mals. Het WK verliep dramatisch, ook de Nations League is vooralsnog bepaald geen doorslaand succes. Nadat in de vorige interlandperiode bijzonder pijnlijk met 3-0 van Oranje werd verloren, kondigde de felbekritiseerde Löw al aan dat er iets moest veranderen. In het duel met Frankrijk (nipte 2-1 nederlaag) koos hij een paar dagen later inderdaad voor wat jongere spelers, wat hem in Duitse media vervolgens op de nodige complimenten kwam te staan.

Donderdag kreeg Die Mannschaft in Leipzig een kans om verder aan het zelfvertrouwen te werken, dat deed het wederom (deels noodgedwongen) met een jong elftal. Ervaren spelers als Jérôme Boateng, Toni Kroos, Thomas Müller, Marco Reus en Mats Hummels ontbraken om diverse redenen in de basisopstelling, waardoor jongelingen als Thilo Kehrer, Serge Gnabry, Kai Havertz, Timo Werner en Leroy Sané (weer) een kans kregen.

Dat wierp al voor rust zijn vruchten af. Kehrer stuurde Gnabry na amper zeven minuten weg met een prachtige steekpass, op aangeven van de aanvaller van Bayern München kon Sané de bal simpel binnen tikken. Nog voor de pauze stond het 3-0: eerst werkte Niklas Süle een doorgekopte corner van Joshua Kimmich binnen, niet veel later rondde Gnabry overtuigend af na een fraai balletje van Havertz.

Rusland - waar de in Brazilië geboren ex-AZ'er Ari in de spits zijn debuut maakte - stelde daar maar bitter weinig tegenover. Een fris spelend Duitsland had voor rust zichtbaar zin én plezier in het oefenpotje, maar nam in het tweede bedrijf gas terug en spaarde de benen. Gescoord werd er niet meer, maar Duitsland kreeg nog wel een domper te verwerken toen linksback Jonas Hector geblesseerd naar de kant moest.

Dinsdag wacht Duitsland in Groep A1 dus de Nations League-confrontatie met Oranje. De ploeg van Ronald Koeman neemt het vrijdag (in De Kuip, aftrap om 20.45 uur) eerst nog op tegen koploper Frankrijk, daarna reist het af naar de VELTINS-Arena in Gelsenkirchen. De groepswinnaar plaatst zich voor de finaleronde van de Nations League, de nummer drie degradeert naar Divisie B.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
4
2
1
1
8-4
+4
7
2
Frankrijk
4
2
1
1
4-4
0
7
3
Duitsland
4
0
2
2
3-7
-4
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.