Fred redt zwak Brazilië in slotfase tegen Paraguay

Brazilië heeft ook zijn tweede groepsduel in het toernooi om de Copa América gelijkgespeeld. Een doelpunt van invaller Fred vlak voor tijd voorkwam een nederlaag tegen Paraguay (2-2).

Bondscoach Mano Menezes van Brazilië had na het teleurstellende gelijkspel tegen Venezuela (0-0) besloten om Robinho te vervangen door Jádson en die keuze pakte niet verkeerd uit. Nadat Brazilië in de openingsfase opgelucht adem had gehaald toen Roque Santa Cruz van dichtbij hard naast schoot, opende Jádson in de 39ste minuut de score met een geplaatst schot van zo'n twintig meter afstand.

Eerder lag hij ook samen met uitblinker Paulo Henrique Ganso aan de basis van een grote kans voor Alexandre Pato, maar de spits van AC Milan schoot via doelman Justo Villar over. Die gemiste kans leek Brazilië aardig op te breken, want in de tweede helft deed Paraguay van zich spreken. In de 55ste minuut maakte Santa Cruz gelijk na een prima actie van Marcelo Estigarribia aan de linkerkant.

Diezelfde Estigarribia stond twaalf minuten later ook aan de basis van de 1-2 van Nelson Valdez, al kreeg hij hulp van de klungelende Dani Alves. Brazilië leek af te stevenen op een nederlaag, maar een wissel van Menezes zorgde voor een puntendeling. Fred, in het verleden nog even eigendom van Feyenoord, bedacht zich niet toen Ganso hem bediende, en maakte in de 89ste minuut gelijk.

Brazilië heeft daardoor na twee wedstrijden twee punten in Groep B, evenveel als Paraguay. Ecuador en Venezuela hebben allebei één punt en komen zondagnacht nog tegen elkaar in actie. Foto: VI Images