Fraser ziet zon doorbreken voor Sagnan: 'Hij wordt misschien onderschat'

Reacties

Modibo Sagnan belooft FC Utrecht meer goals na zijn (winnende) treffer tegen SC Heerenveen. De 23-jarige Fransman is volgens trainer Henk Fraser 'lang niet zo slecht' als wordt beweerd.

Fraser ziet zon doorbreken voor Sagnan: 'Hij wordt misschien onderschat'
© Pro Shots

'Dit was niet mijn laatste doelpunt van dit seizoen', zei Sagnan na zijn primeur tegen SC Heerenveen. Hij deed voor het eerst sinds zijn verhuizing naar Utrecht zijn verhaal. 'Op de training maak ik ze vaker zo. Zoals gezegd, ik heb best een aardig linkerbeen. Bovendien kan ik gevaar stichten bij hoekschoppen. Mijn eerste doel is om doelpunten te voorkomen. Maar de fans mogen ook doelpunten verwachten. Schrijf dat maar op.'

Voor trainer Fraser kwam het doelpunt niet als een verrassing voor de verdediger, over wiens voetballende kwaliteiten in de eerste weken van het seizoen veel kritiek te horen was.

'Tegen Heerenveen speelt hij als een pure verdediger. Dat is zijn eerste taak. Toch zijn er dan ook genoeg momenten dat hij goed inspeelt. Ik denk dat hij op dat vlak misschien wel onderschat wordt. Hij is lang niet zo slecht zoals bepaalde mensen beweren. Als team, in totaliteit zijn we nog niet zover. En dan vallen gebreken juist op. Op de training heeft hij ze wel vaker zo gemaakt.'

Sagnan vertelde na zijn mooie avond in Heerenveen voor het eerst over zijn bijzondere carrièrestap, de treffer en zijn bijzondere bijnaam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.