Fransen gaan Van Gaal achterna met onderzoek naar penaltyseries

Reacties

Rondom het WK in Qatar ging het in Nederland veel over het trainen voor een strafschoppenserie, in Frankrijk gaat daar ook de nadruk op gelegd worden richting het komende EK. De finalist op het vorige WK gaat eveneens voor de wetenschappelijke aanpak.

Fransen gaan Van Gaal achterna met onderzoek naar penaltyseries
© Pro Shots

Voor Oranje was het behoorlijk pijnlijk dat het na strafschoppen werd uitgeschakeld op het WK, omdat er door toenmalig bondscoach Louis van Gaal zoveel aandacht aan werd besteed. Net als Nederland kent Frankrijk ook weinig succes met penaltyseries. Op het afgelopen EK werd het land na een serie uitgeschakeld door Zwitserland en de WK-finale ging vanaf de stip verloren tegen de Argentijnen.

De Franse bond (FFF) ziet dat het ook in het vrouwenvoetbal en bij de jeugdploegen misging en dus wordt er dit jaar serieus werk gemaakt van de strafschoppenserie. Hubert Fournier, directeur bij de FFF, wil meer bewustzijn creëren. 'De coach en zijn staf moeten een heel duidelijk idee hebben. We hebben berekend dat er tussen het laatste fluitsignaal van de verlenging en de eerste strafschop van de serie tussen de vijf en zes minuten zit. Wat doe je in die tijd?.

Ook de volgorde maakt uit, aldus Fournier bij RMC Sport. 'Sommige spelers willen de held uithangen door de vijfde strafschop te nemen, maar twintig procent van de penaltyseries is daarvoor al beslist. Dus onze beste nemers moeten op de derde en vierde plek komen te staan. Er moet nog heel veel werk worden verricht', voorspelt Fournier richting het EK van deze zomer.

Op het Europese eindtoernooi staat Frankrijk in de tweede groepswedstrijd tegen Oranje. Penalty's geven in die fase uiteraard niet de doorslag bij een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.