Frankrijk treft Honduras, topper in Groep F

Reacties

Het is zondag 15 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Frankrijk treft Honduras, topper in Groep F

Zwitserland - Ecuador
De eerste wedstrijd van vandaag wordt afgewerkt in de Braziliaanse hoodstad Brasília. Daar neemt Zwitserland het om 18.00 uur op tegen Ecuador.

De Zwitsers kunnen dit WK beschikken over een in aanvallend opzicht bijzonder getalenteerde selectie, met daarin onder meer Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka en Josip Drmic. Ecuador bereikte het WK doordat het in de kwalificatiewedstrijden die het thuis op grote hoogte afwerkte, praktisch onverslaanbaar was. Kan Ecuador ook buiten de eigen landsgrenzen indruk maken?

Frankrijk - Honduras
De andere wedstrijd in Groep E gaat tussen Frankrijk en Honduras. Frankrijk wordt door velen gezien als outsider voor de eindzege, terwijl Honduras op papier misschien wel de zwakste deelnemer aan het WK is.

Maken Les Bleus hun favorietenrol waar, of weet Honduras, net zoals Costa Rica gisteren deed, te stunten? We gaan het zien vanaf 21.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Porto Alegre.

Argentinië - Bosnië-Herzegovina
De topper van vandaag staat voor 00.00 uur op het programma en komt uit Groep F. In Rio de Janeiro speelt Argentinië tegen Bosnië-Herzegovina, dat voor het eerst van de partij is op het WK.

Het duel belooft een spektakelstuk te worden, want beide elftallen staan bol van het aanvallende talent, terwijl zij verdedigend een stuk minder stabiel ogen. Komen Lionel Messi, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín als sterkste bovendrijven, of trekken Edin Dzeko, Miralem Pjanic en Vedad Ibisevic aan het langste eind?

VI Oranje
Er zijn zondag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 4. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er iedere uitzending tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Vrijdag zijn dit Carlo Boszhard en Jan Boskamp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.