Frankrijk knikkert Oranje Onder-19 hardhandig uit EK

Reacties

Oranje Onder-19 is er niet in geslaagd de halve finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Aron Winter had voldoende aan een gelijkspel tegen Frankrijk, maar ging hard onderuit: 1-5.

Frankrijk knikkert Oranje Onder-19 hardhandig uit EK

Jean-Kevin Augustin was met drie doelpunten de grote man aan de kant van Frankrijk. Het negentienjarige supertalent van Paris Saint-Germain speelde al dertien keer voor het eerste elftal van de Franse topclub en liet ook tegen Oranje Onder-19 zien verder te zijn in zijn ontwikkeling dan de meeste spelers op het veld.

Frankrijk was sowieso fysiek en voetballend veel sterker dan Nederland. Binnen tien minuten opende Kylian Mbappe Lottin de score. Een kwartier voor rust verdubbelde Augustin de marge. Na een overtreding op Steven Bergwijn deed Abdelhak Nouri iets terug vanaf elf meter (1-2), maar in de tweede helft ging het alsnog helemaal mis voor de Nederlandse talenten.

Augustin, Lottin en nogmaals Augustin profiteerden van kinderlijk verdedigen van Oranje Onder-19 en zetten een 1-5 eindstand op het scorebord. Frankrijk heeft zich zodoende net als Engeland geplaatst voor de halve finale van het EK. Vanuit Groep A plaatsten Portugal en Italië zich voor de halve eindstrijd.

Nederland speelt nog tegen Duitsland, de nummer drie van Groep A. Het land dat die wedstrijd wint plaatst zich voor het WK Onder-20.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.