Frankrijk houdt zich met verrassend sterke opstelling nog in tegen Bolivia

Reacties

Wereldkampioen Frankrijk heeft een simpele generale beleefd voor het EK-kwalificatieduel met Turkije. Met grote namen op het veld werd Bolivia met relatief klein verschil opzij gezet in een oefeninterland.

Frankrijk houdt zich met verrassend sterke opstelling nog in tegen Bolivia
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Bolivia
Bolivia

Voor de meeste sterspelers van Frankrijk is het een lang seizoen geweest. Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Paul Pogba speelden gemiddeld een kleine vijftig wedstrijden voor hun clubs dit seizoen, maar bondscoach Didier Deschamps deed gewoon een beroep op zijn belangrijke krachten. Ook de rest van de basisopstelling kon niet als B-elftal bestempeld worden.

Vooral Griezmann was belangrijk voor Frankrijk. Al in de vijfde minuut vond hij Thomas Lemar aan de linkerkant, hij maakte het met een slimme lob keurig af. Vlak voor rust was Griezmann zelf trefzeker. Hij kwam met wat geluk aan de bal in de zestien en schoot van dichtbij raak voor de 2-0.

Na de goal van Griezmann kreeg Mbappé wat last van pijntjes en de sterspeler van Paris Saint-Germain bleef dan ook na rust achter in de kleedkamer. Griezmann en Pogba, die wel de hele wedstrijd speelden, konden in de tweede helft niet bijdragen aan het uitbreiden van de score. Door de twee goals in de eerste helft won Frankrijk wel zijn eerste interland ooit tegen Bolivia.

Komende zaterdag staat Frankrijk in Konya tegenover Turkije. Beide landen zijn na twee wedstrijden nog ongeslagen in Groep H van de EK-kwalificatie. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in 2020. Albanië, IJsland, Andorra en Moldavië zijn de andere landen in Groep H.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep H EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
10
8
1
1
25-6
+19
25
2
Turkije
10
7
2
1
18-3
+15
23
3
IJsland
10
6
1
3
14-11
+3
19
4
Albanië
10
4
1
5
16-14
+2
13
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De basisopstelling van Frankrijk tegen Bolivia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.