Frankfurt maakt pas op plaats met verlies bij Stuttgart

Eintracht Frankfurt heeft op bezoek bij VfB Stuttgart voor de derde keer dit seizoen puntenverlies geleden. Door de 2-1 nederlaag moet Frankfurt de tweede plaats afstaan aan Schalke 04, dat zaterdag nog met 1-0 won van 1. FC Nürnberg.

Stuttgart startte fel aan de wedstrijd en dat betaalde zich al na zes minuten uit. Christian Gentner tekende van dichtbij voor de 1-0, nadat Frankfurt-verdediger Anderson in een kopduel met Vedad Ibisevic (op de foto met rechts van hem Gentner) de bal niet goed kon wegwerken.

Vlak na rust ontsnapte Frankfurt aan een 2-0 achterstand, omdat Martin Harnik op de paal schoot. Twintig minuten later schoot Alexander Meier namens de bezoekers wel raak. Lang leek die treffer Frankfurt een punt te bezorgen, maar zes minuten voor tijd kopte Ibisevic op aangeven van Gentner de winnende goal tegen de touwen.

Door de overwinning stijgt Stuttgart naar de achtste plaats. Met twaalf punten voor de Zuid-Duitse ploeg bedraagt de achterstand op nummer vier Dortmund vier punten. Frankfurt moet een pas op de plaats maken en staat derde met negentien punten. Foto: VI Images