Fraaie treffers helpen Man United na wissel Van de Beek langs West Ham

Manchester United heeft zaterdag veerkracht getoond door West Ham United te verslaan na een achterstand. Pas na een wissel van Donny van de Beek maakten The Red Devils het verschil.

West Ham United
1 - 3
Manchester United

Voor de tweede week op rij was er een basisplaats in de Premier League voor Van de Beek. De Oranje-international moest het doen zonder Bruno Fernandes voor zich. De Portugees is dirigent op het middenveld van The Red Devils, maar kreeg nu een keer rust van Ole Gunnar Solskjaer.

Met Van de Beek en zonder Fernandes had United het in de eerste helft moeilijk in Londen. Al na negen minuten leken The Hammers op voorsprong te komen, ware het niet dat het doelpunt van Jarrod Bowen werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook daarna was het West Ham dat het meeste recht had op een treffer. Eerst belandde een inzet van Pablo Fornals op de paal, maar vlak voor de rust was het Tomas Soucek die zijn ploeg op voorsprong bracht. Op aangeven van Declan Rice schoot hij raak: 1-0.

Er moest wat veranderen aan de kant van de bezoekers en daar werd Van de Beek het slachtoffer van. De Nederlander keerde in de tweede helft niet meer terug binnen de lijnen, net als Edinson Cavani. Solskjaer vond het tijd voor Fernandes, die met zijn spel de ploeg uit Manchester van wat creativiteit moest gaan voorzien. Ook Marcus Rashford kwam binnen de lijnen. De eerste goede kans na rust was voor West Ham, maar na de dubbele wissel was het United dat meer en meer grip kreeg op de wedstrijd.

Het was Paul Pogba die Man United na een uur spelen over het dode punt heen hielp. Met een kenmerkend afstandsschot scoorde hij op aangeven van Fernandes. De ommekeer was acht minuten later compleet, toen de negentienjarige Mason Greenwood Man United met een beeldschone treffer op voorsprong schoot. Als een volleerd spits schoot hij uit een volley raak bij de eerste paal. Het slotakkoord was voor Rashford, die de late opleving van The Red Devils compleet maakte door met een fraai stiftje voor de 1-3 te tekenen.