Fraaie hommage: Barcelona en Boca Juniors gaan strijden om Maradona Cup

Reacties

Barcelona en Boca Juniors komen met een gezamenlijk eerbetoon aan de vorig jaar overleden Diego Armando Maradona. De twee ex-clubs van de Argentijn strijden in december om de Maradona Cup.

Fraaie hommage: Barcelona en Boca Juniors gaan strijden om Maradona Cup

Op 25 november 2020 overleed Pluisje op zestigjarige leeftijd. Dat leidde tot groot verdriet in de gehele voetbalwereld, maar uiteraard vooral bij zijn voormalige clubs. Maradona begon zijn loopbaan bij Argentinos Juniors en speelde later voor Boca, Barça, Napoli, Sevilla en Newell's Old Boys, voordat hij zijn carrière afsloot bij Boca.

Als eerbetoon aan Maradona gaan Barcelona en Boca Juniors op 14 december aanstaande strijden om de vriendschappelijke Maradona Cup. De wedstrijd wordt gespeeld in het Mrsool Park in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

De timing en de locatie zijn opmerkelijk. Een paar dagen voor het vriendschappelijke duel staat er voor Barcelona nog gewoon een La Liga-wedstrijd tegen Osasuna gepland, een paar dagen ná de wedstrijd nemen de Catalanen het op tegen Elche. Pas daarna begint in Spanje de (korte) winterstop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.