Fraaie actie Young leidt zeldzaam productieve middag Manchester United in

Reacties

Na twee achtereenvolgende gelijke spelen heeft het kwakkelende Manchester United zaterdagmiddag weer eens een zege geboekt. Rodelantaarndrager Fulham was kansloos op Old Trafford.

Fraaie actie Young leidt zeldzaam productieve middag Manchester United in
Manchester United
Manchester United
4 - 1
Fulham
Fulham

Nog niet zo lang geleden formuleerde José Mourinho als doel om rond de jaarwisseling in de topvier te staan met Manchester United. Na enkele mindere resultaten werd dit streven veranderd in 'zo dicht mogelijk tegen de topvier' aanschurken. Hekkensluiter Fulham leek op voorhand de ideale opponent om aan het vertrouwen te werken, ook omdat de promovendus als enige ploeg in het Engelse voetbal nog geen enkele clean sheet noteerde in competitieverband.

Al in de dertiende minuut moest Fulham-manager Claudio Ranieri de hoop om zaterdag die reeks te beëindigen laten varen. Ashley Young goochelde wat op links, dolde daarbij Denis Odoi en joeg de bal met een diagonaal schot in het dak van het doel. Er ontstond een kat-en-muisgevecht: Fulham had bijna niets in te brengen tegen het dominante Manchester United, dat vaak de flanken zocht. Uit een zo'n aanval ontstond na een klein half uur ook de 2-0. Marcus Rashford legde de bal klaar voor Juan Mata, die eenvoudig binnentikte.

Net als midweeks tegen Arsenal zat Paul Pogba op de bank bij Manchester United. Romelu Lukaku verscheen wél aan de aftrap en het was de Belg die vlak voor rust als laatste schakel fungeerde in een indrukwekkende aanval met hoofdrollen voor Jesse Lingard en Mata: 3-0. Eind maart had Lukaku in competitieverband voor het laatst gescoord op Old Trafford.

Juan Mata was op dreef op Old Trafford.
Juan Mata was op dreef op Old Trafford.

Halverwege het duel doken cijferfetisjisten in de boeken, want het zou weleens lang geleden kunnen zijn dat United voor het laatst flink had uitgehaald op Old Trafford. De ploeg van Mourinho speelde in de tweede helft echter in een veel lagere versnelling en stond na 67 minuten zelfs de 3-1 toe. Aboubakar Kamara maakte geen fout vanaf de strafschopstip nadat hij even daarvoor zelf was neergelegd door Ander Herrera.

Mocht Fulham hieruit de inspiratie hebben gehaald voor een historische comeback, dan verdween die als bij toverslag na een tweede gele kaart voor André Zambo Anguissa in de 68ste minuut. Een freewheelend United speelde het duel rustig uit en maakte er via Rashford zelfs 4-1 van. Doelman Sergio Rico liet zich lelijk verrassen door de pegel van de international, waardoor United voor het eerst dit Premier League-seizoen vier keer scoorde in een Premier League-wedstrijd.

The Red Devils klommen naar plek zes en kunnen zich nu opmaken voor drie achtereenvolgende uitwedstrijden, tegen Valencia (Champions League, woensdag), Liverpool (volgende week zondag) en Cardiff City (22 december).

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.