Foutloos PSV beleeft op drie na beste start aller tijden

Slechts drie teams in de 62-jarige historie van de Eredivisie noteerden na acht speelrondes betere cijfers dan het huidige PSV. De Eindhovenaren zetten zaterdagavond ook VVV-Venlo opzij en bleven daarmee foutloos. Het doelsaldo van 30-3 mag indrukwekkend worden genoemd.

Foutloos PSV beleeft op drie na beste start aller tijden

Toch was het tussenrapport van PSV in 1999/2000 na acht speelrondes nog imposanter. Destijds hadden de Eindhovenaren ook alles gewonnen en bedroeg het doelsaldo 40-6.

Verder moet het PSV van Mark van Bommel bij het opmaken van de balans na acht competitieduels nipt zijn meerdere erkennen in het Ajax van 1997/98 (24 punten en een doelsaldo van plus 33) en het Ajax van 1995/96 (24 punten en een doelsaldo van plus 30). Al deze teams zouden zich tot kampioen kronen.

Twee jaar geleden was ook Feyenoord nog foutloos in dit stadium van de competitie, maar het doelsaldo van de Rotterdammers bedroeg destijds 'slechts' 23-2.

'Wat PSV aanvallend laat zien momenteel is indrukwekkend'

Het record van meeste achtereenvolgende zeges vanaf de seizoenstart is nog ver weg. In 1987/88 liet PSV pas in de achttiende speelronde voor het eerst punten liggen, thuis tegen FC Twente (2-2).

Na de interlandperiode neemt de koploper het in eigen huis op tegen FC Emmen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen