Fosu-Mensah staat te trappelen: 'Wie wil er nou niet voor United spelen?'

Reacties

Timothy Fosu-Mensah is erop gebrand om alsnog door te breken bij Manchester United. De verdediger voelt het vertrouwen van Ole Gunnar Solskjaer en kan niet wachten tot het seizoen hervat wordt. 'Ik wil alles geven voor deze prachtige club', zegt de Nederlander.

Fosu-Mensah staat te trappelen: 'Wie wil er nou niet voor United spelen?'
© Pro Shots

Fosu-Mensah (22) maakte in februari 2016, inmiddels alweer ruim vier jaar geleden, onder Louis van Gaal zijn debuut in het eerste elftal van United. De verdediger mocht toen ruim een halfuur meedoen in de competitietopper tegen Arsenal en stond een paar dagen later in de basis tegen Watford. Alles zag er geweldig uit voor Fosu-Mensah, maar door concurrentie, verhuurperiodes en blessureleed staat de teller nu pas op 21 officiële wedstrijden voor United.

Zijn laatste duel voor de Engelse recordkampioen dateert van 21 mei 2017. José Mourinho liet Fosu-Mensah toen meedoen tegen Crystal Palace. Die club haalde de verdediger in de zomer van 2017 op huurbasis binnen en later kwam Fosu-Mensah nog uit voor Fulham. In dienst van The Cottagers scheurde het voormalig Ajax-talent zijn kruisband, waarna een maandenlange revalidatie volgde.

Inmiddels voelt Fosu-Mensah zich weer voetballer. Zijn aflopende contract is middels een optie met een jaar verlengd en de verdediger staat te trappelen om zich te laten zien. 'Wie wil er nou niet voor United spelen? Natuurlijk ben ik gretig om terug te keren en het goed te doen', zegt Fosu-Mensah tegen The Independent. 'Ik wil alles geven voor deze prachtige club. Mijn doel is om een basisspeler te worden, veel prijzen te winnen en veel mooie ervaringen mee te maken. Dat is waar ik naar streef. Maar ik denk dat ik deze doelstelling deel met iedereen bij United.'

Fosu-Mensah rekent op een eerlijke kans. 'Solskjaer is erg positief geweest over mij', zegt hij over de hoofdtrainer van United. 'Ik geloof dat ik ergens in december voor het eerst weer met het team trainde en toen zag hij me voor het eerst met eigen ogen spelen. Hij ziet dat ik hard werk en moedigt me iedere keer aan. Ik voel zeker het vertrouwen van hem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.