Forza Italia: Italianen heersen in de Champions League

Reacties

Italië maakt als land een meer dan prima Europees seizoen door. Na bijna vierhonderd wedstrijden is elke gestarte deelnemer uit de Serie A nog actief in Europa en dat leidt tot bijzondere statistieken. Ook de Italiaanse trainers doen het goed.

Forza Italia: Italianen heersen in de Champions League
© Voetbal International

Zo staan er dit seizoen voor het eerst vier Italiaanse coaches in de kwartfinale van de Champions League. Luciano Spalletti (Napoli) en Carlo Ancelotti (Real Madrid) voegden zich woensdagavond bij Simone Inzaghi (Internazionale) en Stefano Pioli (AC Milan).

Drie Italiaanse trainers kwamen met hun Italiaanse club door de groepsfase en knock-outfase heen. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 dat drie Italiaanse clubs zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van de Champions League. AC Milan, Inter en Juventus waren toen de gelukkige clubs, van dat trio haalde alleen Milan de halve finale. Daarin werd over twee duels verloren van Barcelona, de uiteindelijke winnaar van de Champions League in 2006.

Komende vrijdag wordt er geloot voor de kwartfinale van het huidige Champions League-seizoen. Het is een open loting, wat betekent dat Italiaanse clubs elkaar kunnen treffen in deze fase van het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld op 11-12 en 18-19 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.