Fortuna wikt en weegt, Ultee wil geen 'compromistrainer' zijn

Reacties

De zoektocht van Fortuna Sittard naar een nieuwe hoofdtrainer duurt langer dan gedacht. Eigenlijk hoopte de club afgelopen weekeinde al een opvolger voor de op 11 november ontslagen Kevin Hofland op de bank te hebben, zo zei manager Sjoerd Ars vorige week. Dat het niet is gelukt, heeft te maken met de discussie die intern wordt gevoerd.

Fortuna wikt en weegt, Ultee wil geen 'compromistrainer' zijn
© Pro Shots

Leiding en spelersgroep zijn over het algemeen tevreden over het werk van Sjors Ultee, ondanks de nederlagen tegen Feyenoord en Vitesse onder zijn interim-hoofdtrainerschap. De verantwoordelijke mensen in Sittard zien in het vertoonde spel aanknopingspunten om weg te komen uit de degradatiezone. Aan de andere kant gaan er stemmen op om te kiezen voor een trainer met meer ervaring en eventueel een hardere hand. Iemand die kan zorgen voor een schokeffect, voor het te laat is. Beoogd nieuwe eigenaar Acun Ilicali zou de voorkeur hebben voor een grotere naam.

Ultee maakt er geen geheim van dat hij snel uitsluitsel over zijn toekomst hoopt te krijgen. De eigenlijke assistent-trainer maakt sinds het vertrek van Hofland en diens andere assistent Kristof Aelbrecht drukke dagen door. 'Ik blijf mijn best doen zo lang als het nodig is, al is dit wel een erg vermoeiende periode', erkent Ultee. 'Het is tijd voor duidelijkheid, daaraan is iedereen toe.' Hij wil graag weer hoofdtrainer worden van Fortuna, maar niet ten koste van alles. 'Ik wil dat ze alleen voor mij kiezen, als ze écht voor mij willen gaan. Op dit moment voel ik veel vertrouwen. Maar als ze mij aanstellen en weer gaan twijfelen als we zaterdag van Willem II verliezen, dan heeft het weinig zin. Dat heb ik intern ook aangegeven.'

Ultee snapt dat er stemmen zullen opgaan voor een grotere naam. 'En ik besef ook echt wel dat er genoeg hoofdtrainers beter zijn dan ik. Maar ik weet níet of die ook naar Fortuna willen komen. Als Arne Slot of Erik ten Hag toe is aan een nieuwe uitdaging en hierheen wil komen, dan geef ik de club groot gelijk. Maar de vraag is of zulke trainers beschikbaar zijn. Die afweging zal de leiding nu ook moeten maken.' Fortuna zag in Alexander Zorninger eerder een ideale kandidaat, maar liep tot twee keer toe een blauwtje bij de Duitser.

Ars, manager internationale scouting en transfers, kan zonder op namen of details in te gaan wel verklaren waarom er nog geen trainer is benoemd. 'Het is natuurlijk niet een nieuwe ballenjongen die we erbij halen', zegt de oud-spits. 'De keuze voor een hoofdtrainer is vrij cruciaal, die willen we dus weloverwogen maken. Ik snap de behoefte aan duidelijkheid, maar we kunnen ons daardoor ook niet laten opjagen.' Volgens Ars is een besluit nu toch echt aanstaande. 'Binnen een paar dagen, verwacht ik. We zitten in de eindfase van de beslissingsfase.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.