Fortuna verliest Vidigal aan APOEL en haalt Frans jeugdinternational

Reacties

Fortuna Sittard heeft de vierde winterse versterking binnen. De negentienjarige verdediger Mahamadou Dembélé wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Red Bull Salzburg. Tegelijkertijd raakt het aanvaller André Vidigal kwijt: hij wordt voor anderhalf seizoen verhuurd aan APOEL Nicosia.

Fortuna verliest Vidigal aan APOEL en haalt Frans jeugdinternational

Vidigal kwam anderhalf jaar geleden naar Fortuna, waar hij met tien doelpunten een groot aandeel had in de promotie naar de Eredivisie. Dit seizoen kwam hij vooralsnog tot slechts tien optredens, waarvan slechts drie als basisspeler, maar daarin maakte wél twee doelpunten. Bij APOEL wordt Vidigal ploeggenoot van keeper Boy Waterman.

Fortuna maakte op Deadline Day tevens bekend dat Dembélé naar Sittard komt. Eerder deze maand hengelde de club met Azbe Jug al een nieuwe keeper binnen, terwijl er met Andrija Balic en Agim Zeka ook al een middenvelder en aanvaller werden gehuurd. Nu is dus ook de verdediging versterkt, tot blijdschap van technisch manager Sjoerd Ars. 'Mahamadou is een groot talent uit de Franse School. Fysiek heel sterk en snel. Kwaliteiten die wij in een verdediger zoeken', zo laat hij weten op de website van Fortuna.

Ook Dembélé zelf is verheugd. 'Ik ben naar Fortuna gekomen omdat ik wil voetballen op het hoogste niveau. Alleen zo word ik beter als speler. Ik ben nog jong en wil progressie blijven boeken. Dat kan bij Fortuna in de Eredivisie. Hun manier van voetballen past goed bij me. Ik wil dan ook zo snel mogelijk een basisplaats veroveren en samen met het team een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst behalen. Daar gaan we voor.'

Dembélé komt over van Salzburg, waar hij in de Onder-19 speelde. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, bovendien speelde meerdere interlands voor de Franse jeugdploegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.