Fortuna Sittard tast kansen op megastunt met Burak Yilmaz af

Reacties

Fortuna Sittard is bezig met een eventuele komst van topspits Burak Yilmaz. Bronnen binnen de club bevestigen aan VI dat Fortuna de mogelijkheden serieus bekijkt. De kans van slagen is echter onduidelijk. De 36-jarige Turk stond dit seizoen onder contract bij Lille, maar beschikt over een aflopend contract.

Fortuna Sittard tast kansen op megastunt met Burak Yilmaz af
© Pro Shots

De komst van Yilmaz naar de Eredivisie zou een regelrechte stunt zijn van Fortuna Sittard. De aanvaller maakte in zijn carrière zo'n driehonderd doelpunten voor zijn clubs en land. In zijn thuisland reeg hij de goals aaneen voor clubs als Trabzonspor, Galatasaray en Besiktas. Sinds 2020 was hij actief in Frankrijk, mede door zijn zestien doelpunten werd Lille vorig jaar kampioen in de Ligue 1.

Ook het Nederlands elftal maakte kennis met de doelpuntendrang van Yilmaz. Op 24 maart 2021 werd de Turk de beul van Oranje door driemaal te scoren in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd (2-4 verlies). De nederlaag werd Oranje uiteindelijk niet fataal op weg naar het WK in Qatar.

Fortuna Sittard deed onder de Turkse eigenaar eigenaar Isitan Gün richting komend seizoen al zaken op de transfermarkt, Ivo Pinto werd na een eerdere huurperiode definitief vastgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.