Fortuna Sittard heeft salarissen nog niet uitbetaald: spelers praten over staking

Reacties

Fortuna Sittard heeft te maken met serieuze betalingsproblemen. Spelers wachten nog op hun salaris van maart, dat een week geleden uitgekeerd had moeten worden, en hebben zelfs gesproken over een staking. De clubleiding belooft dat komende woensdag alles is overgemaakt.

Fortuna Sittard heeft salarissen nog niet uitbetaald: spelers praten over staking
© Pro Shots

Fortuna koerste een halfjaar geleden af op een overname door softwareondernemers Atilla Aytekin en Umut Akpinar, die de hemel wilden bestormen. Inmiddels loopt er echter een onderzoek naar mogelijke malversaties bij het bedrijf van de aspirant-clubeigenaren, die nog altijd op groen licht van de KNVB wachten en voorlopig sowieso geen werk kunnen maken van hun plannen.

Fortuna zit met de gevolgen. De club zette het afgelopen zomer op een investeren, aangedreven door het geld en de ambities van de ondernemers van Azerion. Maar nu dat vliegwiel is lamgelegd, ontstaan er betalingsproblemen. Zaakwaarnemers wachten op commissiegelden. Penibeler is de groeiende onvrede in de selectie. Spelers wachten nog op hun salaris van maart.

Grootverdieners in de selectie hebben naar verluidt al langer te maken met stroperige betalingen. Onder wie Burak Yilmaz, weten medespelers. De aanvoerder beseft dat het niet overgemaakt worden van het salaris voor teamgenoten een groter probleem is dan voor hemzelf en heeft aangegeven dat hij gedupeerde ploeggenoten wil helpen.

Binnen de selectie zijn er stemmen opgegaan om te staken, vanwege de salarisproblemen. De meningen zijn verdeeld. Veel voetballers hebben ervaring met betalingsachterstanden in het buitenland en de clubleiding belooft snel over de brug te komen.

Lees via VI PRO alles over de problemen bij Fortuna Sittard:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.