Fortuna Sittard grijpt buitenkansje aan en presenteert nieuwe aanvaller

Reacties

Kristoffer Peterson keert als speler van Fortuna Sittard terug in Nederland. De Zweed, die in het verleden speelde voor FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo, tekent tot medio 2026 in Limburg.

Fortuna Sittard grijpt buitenkansje aan en presenteert nieuwe aanvaller
© Pro Shots

Peterson (29) vertrok in 2020 uit Nederland en stond vervolgens onder contract bij Swansea City, Fortuna Düsseldorf en sinds afgelopen zomer Hapoel Beer Sheva. Vanwege de oorlogssituatie in Israël werd de competitie stilgelegd en mochten buitenlandse voetballers vertrekken. Peterson liet zijn contract ontbinden en kan daardoor als transfervrije speler neerstrijken in Sittard.

'Ik ben blij om terug te keren op de Nederlandse velden', aldus Peterson op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik heb hier hele mooie periodes beleefd en ik weet daardoor goed wat ik van de Nederlandse competitie kan verwachten. Ik hoop zo snel mogelijk fit te geraken en een bijdrage te kunnen leveren aan de successen van dit team.'

In totaal speelde Peterson 131 wedstrijden in de Eredivisie, voor Hapoel Beer Sheva bleef de teller steken op negen duels voordat de competitie werd stilgelegd. In zijn tijd bij FC Utrecht kwam de Zweed groot in het nieuws, nadat hij op een training was geslagen door teamgenoot Anouar Kali. Peterson hield daar een gebroken kaak aan over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.