Fortuna rond met Bjekovic

Fortuna Sittard is geslaagd in de zoektocht naar een spits. De Limburgse ploeg kwam onder andere na vrijages met Colin Cramb en Somalia uiteindelijke uit bij Nenad Bjekovic. Met de 26-jarige aanvaller en zijn werkgever Partizan Belgrado is de Limburgse club rond over een huurperiode voor de rest van het seizoen met een optie voor nog drie jaar.

Fortuna vraagt een verblijfsvergunning voor de Joegoslaaf aan. Bjekovic moet de problemen in de aanval van de nummer achttien van de KPN Eredivisie mee helpen op te lossen. Manager Jacques Opgenoord was begin deze week te spreken over de Joegoslaaf, maar trainer Frans Thijssen moest het groene licht geven. 'In principe is alles rond maar de trainer beslist natuurlijk. Na de soap rond Somalia komt deze jongen op een uitstekend moment. Hij spreekt vloeiend Engels!', zei Opgenoord maandag. Thijssen zag eerder af van Somalia, omdat de Braziliaan geen andere taal dan Portugees sprak. Voor Bjekovic lijkt er geen taalprobleem.

Bjekovic (26) heeft na zijn jeugdopleiding bij Partizan Belgrado gespeeld bij Olympique Marseille, Nantes en AEK Athene. Na zijn Griekse avontuur keerde hij terug bij Partizan. In de zomer leek hij zijn carrière voort te zetten in Saoudi Arabië, maar de club Al Naser zag af van de diensten van de Joegoslavische spits.

Technisch directeur Opgenoord van Fortuna heeft gezegd er geen onoverkomelijke problemen te hebben dat de omstreden Stojic Bjekovics zakenwaarnemer is. 'Moeten wij dan niet onderhandelen omdat hij mogelijk betrokken is bij die Gerets-affaire? We zijn geïnteresseerd in die spits en Stojic is zijn zaakwaarnemer. Dus zullen we het daarmee moeten doen.'

Terwijl Fortuna zich versterkte met de Joegoslaaf Bjekovic, lijkt de Limburgse club afscheid te nemen van Jarda Paciorek. Om disciplinaire redenen is de middenvelder verbannen naar de B-selectie. Het contract van Paciorek wordt mogelijk met onmiddellijke ingang ontbonden. De Tsjech ging al niet mee op trainingskamp in Spanje.

Bekijk hier al onze video's