Fortuna hoopt Guth in de Eredivisie te houden

Reacties

Fortuna Sittard is druk doende om ook de vacature in het centrum van de verdediging in te vullen. De Limburgse club hoopt snel rond te komen met Rodrigo Guth van Atalanta Bergamo.

Fortuna hoopt Guth in de Eredivisie te houden

De 21-jarige Braziliaan speelde vorig seizoen op huurbasis voor NEC, dat hem graag nog een jaar wilde huren van de Serie A-club. Een nieuwe verhuur was echter geen optie voor Atalanta en voor de Nijmegenaren was een definitieve overgang financieel te veel gevraagd. Fortuna wil nu toeslaan.

De club heeft naar verluidt ongeveer één miljoen euro over voor Guth. De Sittardenaren zitten al langere tijd achter de centrumverdediger aan, maar een paar weken geleden leek een overgang te stranden. Zondag leek een overgang in een stroomversnelling te komen, maar later op de dag klonk vanuit Sittard toch weer twijfel door. Een voor maandag geplande keuring werd afgezegd.

Als ook Guth is vastgelegd, dan is Fortuna hard op weg in snel tempo de vorige week door technisch manager Sjoerd Ars genoemde drie vacatures in te vullen. Naast een rechtercentrale verdediger zijn de komst van een rechtsbuiten en aanvallende middenvelder prioriteit in Sittard. Voor laatstgenoemde positie zal Cole Bassett overkomen van Feyenoord. Iñigo Córdoba is de beoogde aanwinst voor de flank.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.